Finance

Hypotéka na své vlastní bydlení

Hypotéka je cestou, jak si koupit v dohledné době vlastní bydlení a nemuset spousty let čekat. Jestliže Vás banky odmítnou, tak jsou tu nebankovní společnosti.

Hypotéka na své vlastní bydlení

Před tím, než si ji vezmeme

Každému je jistě jasné, že splacení pro běžného člověka trvá klidně desítek let, takže je to velký závazek do životě, s kterým musíme počítat a dobře si jej promyslet. Na druhou stranu, když zvolíme dobrou službu se slušným úrokem, tak půjčku zas o tolik nepřeplatíme. Nyní si řekneme, nad čím byste měli popřemýšlet, než si takovou hypotéku vezmete. Nejdůležitější je Vaše finanční situace, kdy musíme mít navíc našetřených pár desítek procent z ceny nemovitosti, protože nikde nám nepůjčí celou částku.

stavba domu

Dále záleží na našich příjmech, abychom zvolili optimální hranici mezi měsíční částkou a dobou splatnosti, protože chceme mít vše co nejdříve splacené, ovšem každý měsíc nás nesmí splátky moc zatěžovat, kdybychom měli třeba nějaké nečekané výdaje. Může se nám hodit dostatečně dlouhá doba fixace, abychom mohli případně doplatit zbývající částku najednou a bez poplatků. V profesionálních bankách a společnostech Vám rádi poradí.

Banka mi nepůjčí

S tímto scénářem se setkává řada lidí, protože třeba v minulosti měli problém s nějakou splátkou a podobně, takže jim zůstal záznam v registru. Nyní už mají třeba práci s dostatečným stabilním příjemném a rádi by si vzali hypotéku, aby mohli mít vlastní bydlení. Abyste nemuseli čekat tři roky na vymazání záznamu z rejstříku, tak jsou tu nebankovní americké hypotéky. Úroková sazba je sice vyšší, ale nikdo Vás tu nebude nijak závazně pronásledovat kvůli záznamu v rejstříku a podmínky jsou celkově benevolentnější než u bank.

rodinný dům

Nebankovní hypotéku si může vzít každý dospělý člověk, přičemž u podnikatelů je se zástavou nemovitostí. Pokud nad touto službou váháte, tak si klidně nechte udělat nezávaznou poptávku, protože ta je zcela zdarma a dozvíte se vše potřebné i s konečnými čísly. Splacení si můžete nastavit až na třicet let, aby neměli se splácením problém ani klienti, kteří mají nižší měsíční příjem.